Snel je theorie examen aanvragen

Theorie examen
Je hebt er misschien al jaren naar uitgekeken en nu is het zo ver : je mag beginnen met autorijlessen. Heerlijk om straks je rijbewijs in je zak te hebben! Voordat je gaat afrijden voor het praktijkexamen zul je wel eerst je theoriecertificaat moeten hebben. Je kunt dit al halen als je nog niet begonnen bent met autorijlessen, maar doe dit niet al te lang van te voren, want het is slechts 1,5 jaar geldig. Theorie examen mag je afleggen vanaf je 16de.

Theorie examen aanvragen
Wil je examen af gaan leggen voor de theorie van het autorijden, dan is het noodzakelijk dat je dit eerst aanvraagt. Dit is heel eenvoudig en voordelig als je het doet bij theoriegereserveerd.nl. Op hun website lees je precies wat je moet doen om het examen aan te vragen. Een van de grote voordelen is dat je bij hen geen DigiD nodig hebt.

Hoe werkt het
Op de website theoriegereserveerd.nl klik je op de link aanvragen, kies dan voor auto, want je kunt bij hen ook examens aanvragen voor bijvoorbeeld de motor. Daarna kun je al je persoonlijke gegevens invullen, een locatie uitkiezen waar je het examen wilt doen en tenslotte reken je af met iDeal. Je krijgt dan per e-mail een bevestiging en binnen een uur word je gebeld om een afspraak in te plannen. Je kunt wanneer je via hen reserveert, gewoon bij alle locaties van het CBR je examen afleggen. Is dat niet even makkelijk en snel geregeld?