Een stap dichterbij je motorrijbewijs met het theorie-examen

Vanaf 17 jaar mag je het theorie-examen voor de motor al doen. Dat is dan mooi op tijd, daarna moet je wel even wachten totdat je 18 bent voordat je het praktijk-examen mag doen. Maar dat is geen probleem, een theorie-examen is namelijk 1,5 jaar geldig. Dit zou genoeg tijd moeten zijn om je praktijk af te ronden. Het behalen van het theorie-examen is een voorwaarde om het praktijk-examen te mogen doen. Het beste is dus om even wachten met het praktijk-examen in te plannen nadat je de uitslag van het theorie-examen binnen hebt.

Klassikaal theorie-examen

De meeste mensen kiezen er voor om klassikaal hun theorie-examen af te leggen. Je maakt dan in een groep op een vastgestelde tijd het examen in het Nederlands. Dit is de meest goedkope manier om je theorie-examen te behalen.

Individueel theorie-examen

Soms kiezen mensen er ook voor om een individueel heorie-examen te doen. Dit kan twee redenen hebben: je vindt het moeilijk om een examen in de groep te maken en je bent erg gespannen voor het examen, of je wilt het examen in een andere taal dan Nederlands maken. Wanneer dat laatste het geval is, dan moet er een officiële tolk geregeld worden, deze kosten zijn voor jezelf. Daar boven op komen nog de kosten van een individueel theorie-examen, deze kosten zijn hoger dan een klassikaal examen.

Kies hier je locatie uit waar je het theorie-examen wilt gaan doen. Kies voor een individueel of klassikaal examen en reserveer gemakkelijk en direct online!